Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Gepubliceerd op 31 januari 2021

Onlangs heeft DNB ingestemd met de benoeming Marco van Kuik (risicobeheer) en Robert de Jonge (interne audit) als sleutelfunctiehouder. De sleutelfuncties hebben als doel countervailing power te bieden ten opzichte van de onderdelen die belast zijn met de uitvoerende werkzaamheden, dit in het kader van beheerste en integere bedrijfsvoering.

Risicobeheerfunctie – Marco van Kuik
De risicobeheerfunctie beoordeelt, monitort en rapporteert over het risicobeheersysteem. Met de risicobeheerfunctie wordt beoogd dat een pensioenfonds een totaalbeeld heeft van de verschillende risico’s waaraan het pensioenfonds wordt blootgesteld.

Interne auditfunctie – Robert de Jonge
De interne auditfunctie betreft het uitvoeren van (interne) audits binnen de bedrijfsvoering van het BPL. De belangrijkste taak die hoort bij de interne auditfunctie is het periodiek evalueren van de adequaatheid en doeltreffendheid van de interne controlemechanismen en andere procedures en maatregelen ter waarborging van de beheerste en integere bedrijfsvoering van een pensioenfonds, inclusief uitbestede werkzaamheden. De interne auditfunctie vormt het sluitstuk van alle waarborgen binnen een pensioenfonds wat betreft de beheerste en integere bedrijfsvoering.