Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Gepubliceerd op 30 juni 2024

BPL streeft er naar om de dienstverlening aan alle deelnemers continu te verbeteren. Daarbij is er uiteraard bijzondere aandacht voor de communicatie over pensioen. Zeker in deze tijd waarin het pensioen drastisch gaat veranderen is het van belang altijd goed op de hoogte te kunnen zijn. Om die reden introduceert BPL in september de Mijnomgeving van het pensioenfonds.

De mijnomgeving is straks te benaderen via onze website www.bploodsen.nl, waar een knop zal komen om in te loggen op de mijnomgeving. U logt vervolgens in met DigiD of Eidas (de Europese DigiD).

De eerste introductie
In september zal de omgeving voor het eerst live gaan, daarvan krijgt u nog nader bericht als het zo ver is. In de eerste versie van de mijnomgeving hebben we belangrijke zaken als de eigen persoonlijke gegevens en alle pensioen documenten opgenomen. Bij de persoonlijke gegevens kunt u controleren of uw gegevens bij het pensioenfonds correct zijn, zoals uw partnergegevens, maar ook contactgegevens zoals uw e-mailadres. Bij de pagina 'Mijn documenten' vindt u alle pensioenpost die u heeft gekregen en in de toekomst zal krijgen opgeslagen met mogelijkheid om deze ook zelf te downloaden of op te slaan. Zo heeft u altijd alles bij de hand.

Doorontwikkeling komt na overgang naar de Wet toekomst pensioenen
Wanneer BPL over is naar de nieuwe pensioenregeling in 2025 wordt het portaal ook uitgebreid met inzicht in het eigen pensioen en een pensioenplanner. Hiermee krijgt u inzicht hoeveel pensioen u krijgt als u met pensioen gaat, maar ook wat er voor uw nabestaanden is geregeld mocht u komen te overlijden. Met de pensioenplanner krijgt u het inzicht in de keuzes die u heeft en de uitkomsten daarvan als u met pensioen wilt gaan.

Wij willen u graag kunnen bereiken
Vanuit het portaal willen we ook graag berichten kunnen sturen. Zoals wanneer er een nieuw document klaar staat, of de bevestiging dat u een aanpassing heeft gedaan in uw gegevens. Daarvoor willen we graag uw e-mailadres ook vastleggen in deze omgeving. Als BPL hebben we e-mailadressen van alle actieve deelnemers, om deze te kunnen gebruiken vragen we graag aan u of u er bezwaar tegen heeft dat we dit ook voor dit doeleinde gebruiken. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, laat het ons dan weten via bpl@loodswezen.nl. De pensioengerechtigden en gewezen deelnemers ontvangen een later nog bericht over de 'Mijnomgeving', dit zal via de post worden verstuurd.

We kijken uit naar de introductie van de mijnomgeving en berichten u wanneer deze live staat.