Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Gepubliceerd op 11 februari 2022

Tijdens de NLc Ledenvergadering van 8 februari 2022 is het principebesluit genomen om de solidaire premieregeling verder vorm te geven.

Dit besluit sluit aan bij het advies van de Werkgroep Transitie Pensioenregeling (WTP). In deze werkgroep zit een afvaardiging namens de NLc, de VNoL, de Algemene raad en het BPL. De WTP heeft via zijn adviesnotitie aangegeven dat op grond van de door hen uitgevoerde analyse, zij van mening zijn dat de solidaire premieregeling het meest past bij de deelnemers.

Deze analyse is gebaseerd op:

  • De uitkomsten van de meningspeiling bij alle belanghebbenden;
  • De verschillenanalyse, waarin de verschillen tussen de solidaire en flexibele premieregelingen in kaart zijn gebracht;
  • Opgedane kennis van de leden van de Werkgroep en adviseurs.

Voor de WTP begint nu de verdiepingsfase. Dit houdt in dat er naar de nadere invulling van het de solidaire premieregeling wordt gekeken, er onderzocht wordt wat de consequenties zijn van het al dan niet invaren van het opgebouwd pensioen en dat er een onderzoek wordt gestart betreffende de compensatie. Besluitvorming over deze onderdelen is voorzien in 2023.

Gelijktijdig aan deze onderwerpen zal een risicopreferentie-onderzoek worden gestart onder alle actieve deelnemers en pensioengerechtigden. Hier wordt u nog nader over geïnformeerd.