Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Gepubliceerd op 28 april 2022

Binnen het bestuur van BPL ontstaat per 1 mei 2023 een vacature voor een beroepsgenoot, dit vanwege het aftreden van dhr. Van Kuik. De NLc draagt kandidaat bestuursleden voor het BPL voor en zoekt voor deze vacature een registerloods met affiniteit voor pensioenen.

Dit betreft een zeer interessante functie waarbij u zich onder andere bezig zal houden met maatschappelijke vraagstukken, de financiële markten en door de komst van de Wet Toekomst Pensioenen een zeer innoverende periode tegemoet zal gaan. Daarnaast doet u bestuurlijke ervaring op en wordt er voldoende aandacht besteed aan de verdere ontwikkeling van uw competenties.

Middels een gedegen inwerktraject zal het BPL ervoor zorgen dat u aan de geschiktheidseisen voldoet zodat ook De Nederlandsche Bank zal instemmen met uw benoeming.

Aangezien het bestuur waarde hecht aan een goede regioverdeling aan de bestuurstafel en tevens de diversiteit binnen het bestuur wenst te bevorderen geeft het bestuur voorkeur aan het volgende:
1. Indien mogelijk worden er vrouwelijke kandidaten voorgedragen, dit om te voldoende aan norm 33 van de Code Pensioenfondsen;
2. Bij voorkeur een kandidaat jonger dan 37 jaar;
3. Het kandidaat-bestuurslid is afkomstig uit de regio Rotterdam-Rijnmond.

Mocht u zich aangesproken voelen dan kunt u uw kandidaatstelling schriftelijk bij de NLc (c.vandenbor@loodswezen.nl) kenbaar maken, dit kan tot uiterlijk 10 mei 2022. Graag ontvangen we dan uw motivatie en CV.

Voor deze functie geldt een benoemingstermijn van vier jaar, met de mogelijkheid van herbenoeming.

Indien u over de vacature en de procedures vragen heeft, dan kunt contact opnemen met Rajesh Grobbe, directeur bestuursbureau BPL (r.grobbe@loodswezen.nl).