Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Gepubliceerd op 31 december 2022

Bij het schrijven van dit stukje nadert de klok in rap tempo richting het einde van 2022. Een bewogen jaar, waar wij begonnen met een lockdown vanwege corona, daarna rustig adem dachten te kunnen halen, tot de inval in Oekraïne. Gebeurtenissen die op persoonlijk vlak een ieder geraakt zullen hebben, en die de financiële markten zeker ook niet onberoerd hebben gelaten.

Dalende beurzen, hoge inflatie en stijgende rentes domineerde het jaar tot dusver. Alles resulteerde uiteindelijk in naar mijn mening een zeer mooi indexatiebesluit, eindelijk na jaren van gedwongen stilstand. Zeker voor diegene die qua inkomsten al direct afhankelijk zijn van hun oude dag voorziening zal dit een welkome aanvulling zijn, maar ook voor de actieven onder ons betekend dit veel.

Wat ook een grote impact heeft op hoe we de zaken hebben georganiseerd nu en naar de toekomst is de WTP. Op de valreep van het jaar heeft de Tweede Kamer de Wet Toekomst Pensioenen aangenomen en ligt deze nu bij de Eerste Kamer. Verwachting is dat richting maart 2023 daar meer duidelijk over zal zijn.  Zeker is wel dat dit traject veel vraagt van uw bestuur, en dat dit nog een lange weg te gaan heeft. Weet zeker wel dat het bestuur en bestuursbureau er alles aan doet om ieders belangen hierin te behartigen. Niemand uitgezonderd.

2022 kenmerkt zich ook als mijn eerste jaar als voorzitter van uw BPL. En zoals mijn voorganger altijd al zei: "never a dull moment". Ook dit jaar schakelde zich verwachte en onverwachte zaken aaneen. Altijd wel een moment wat de aandacht vroeg. Ik wil mijn collega’s bedanken voor hun geduld, vertrouwen en hulp op de momenten dat die nodig waren. Wij staan allen als team dagelijks klaar om er voor te zorgen dat uw BPL in goede handen is en blijft.

Rest mij u een hele fijne jaarwisseling toe te wensen, en een bijzonder goed en gelukkig 2023.

Marco Louwerens
Voorzitter BPL