Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Gepubliceerd op 29 december 2023

Terwijl de oliebollen in het vet liggen, en de bubbels koud in de koelkast, is met het naderen van het einde van dit jaar het altijd een goed gebruik om even te reflecteren op het afgelopen jaar.

2023 was wederom een bewogen jaar. De oorlog in Oekraïne speelt nog altijd, en daar is sinds oktober de oorlog in het midden oosten bijgekomen. Veel landen bevinden zich in een recessie, en de rentes zijn zeer volatiel geworden.
Gelukkig lijken de markten redelijk stabiel te reageren, en ook de extreme stijging van de inflatie lijkt wat af te nemen. Al deze zaken hebben hun weerslag op de dagelijkse gang van zaken van uw fonds, en vergen veel tijd van het team.

Bovenop dit alles komt het vormgeven naar de nieuwe werkelijkheid, de WTP.
Graag wil ik dan ook een moment nemen om mijn waardering uit te spreken voor de verrichte werkzaamheden door alle betrokkenen bij het fonds.

Allereerst ben ik ten zeerste verheugd met het nieuws dat het transitieplan enkele weken geleden is vastgesteld en dat dit plan gedragen wordt door zowel mijn huidige als oud-collega’s. Hiermee hebben we met zijn allen een historische mijlpaal bereikt waarbij het ‘van, voor en door’-principe maar weer eens zijn meerwaarde heeft laten zien. Via deze weg dan ook mijn bijzondere dank voor de leden van de werkgroep WTP voor alle voorbereidende werkzaamheden en dat zij, ondanks de complexe materie en verschillende belangen, tot een evenwichtig geheel zijn gekomen.

Daarnaast ben ik trots op mijn ‘team’. Het bestuur en bestuursbureau heeft een intensief jaar achter de rug. De beoordeling van het transitieplan en het vormgeven van de nieuwe financiële opzet hebben veel van ons gevraagd. En hiermee zijn we er nog niet. Aankomend jaar zal in het teken staan van de implementatie. Iets dat vooral plaats zal vinden bij onze uitbestedingsrelaties, Blue Sky Group, BlackRock en Northern Trust. Ook dit vraagt van het bestuur adequate regievoering en monitoring. Op basis van de ingeslagen weg zien wij een beheerst en integer transitieproces tegemoet.

Laten we het komende jaar met hernieuwde vastberadenheid en optimisme tegemoet treden. We zijn dankbaar voor de steun en het vertrouwen dat jullie in ons hebben gesteld.

Rest mij u een hele fijne jaarwisseling toe te wensen, en een bijzonder goed en gelukkig 2023. Geniet van de vrije momenten met uw naasten, en mocht u moeten varen tijdens de jaarwisseling veilige reizen.

Marco Louwerens
Voorzitter BPL