Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Gepubliceerd op 18 mei 2020

De beleidsdekkingsgraad is lager dan 100%. Daarom mogen wij niet meewerken aan de waardeoverdracht van pensioenen van mensen die een nieuwe baan hebben. 

De beleidsdekkingsgraad moet van beide pensioenfondsen boven de 100% zijn. Dat is nu niet meer het geval. Waardeoverdrachten van en naar het BPL worden daarom tijdelijk niet meer uitgevoerd.

Inkomende waardeoverdracht
Ben je nieuw aangetreden als loods en wil je je pensioen meenemen naar het BPL? Dan kun je het verzoek bij ons pensioenfonds indienen. Per 1 januari 2015 is de aanvraagtermijn voor waardeoverdracht komen te vervallen. Dit betekent dat iedere deelnemer die na 1 januari 2015 loods is geworden de waardeoverdracht nog kan aanvragen.

Als je al een verzoek hebt ingediend, hoef je niets te doen. Je verzoek wordt automatisch in behandeling genomen als de beleidsdekkingsgraad van het BPL weer boven de 100% is. Heb je inmiddels een offerte ontvangen en je geeft daarop binnen de genoemde periode akkoord? Dan gaat jouw waardeoverdracht nog gewoon door.

Uitgaande waardeoverdracht
Wil jij je pensioen overdragen naar je nieuwe pensioenfonds of verzekeraar. Dan kun je dit toch gewoon aanvragen. De aanvraag dien je in bij je nieuwe pensioenfonds. Je verzoek wordt in behandeling genomen als de beleidsdekkingsgraad van ons pensioenfonds weer boven de 100% is.