Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Gepubliceerd op 7 juli 2023

De mogelijkheid om een deel - maximaal 10% - van uw pensioen bij pensionering in één keer op te nemen ("bedrag ineens") is verder uitgesteld naar 1 juli 2024

Afgelopen januari publiceerden wij het nieuwsbericht dat de wet die “bedrag ineens” mogelijk maakt is uitgesteld naar 1 januari 2024. Minister Schouten heeft de Tweede Kamer op 5 juli 2023 per brief laten weten dat deze datum van 1 januari 2024 niet meer haalbaar is. Pensioenuitvoerders hebben aangegeven na instemming van beide Kamers tenminste zes tot negen maanden nodig te hebben om deelnemers goed te kunnen informeren. Daarnaast dienen pensioenuitvoerders voldoende tijd te hebben om “bedrag ineens” te kunnen implementeren. 

Het voornemen om het wetsvoorstel herziening bedrag ineens vlak voor of net na het zomerreces plenair te behandelen laat minder dan zes maanden voor het tijdig informeren van deelnemers over.
Vanwege bovenstaande kan de wet niet eerder dan 1 juli 2024 inwerkingtreden, waarbij Minister Schouten opmerkt dat de uiteindelijke datum afhankelijk zal zijn van de voortgang van het parlementaire proces.

Zodra er verder nieuws is, brengen wij u op de hoogte.